Thursday 7 August 2014

Ce iau cu mine cand plec la mare.

Buna dimineata dragelor.

Nu prea ma pricep eu la postari care nu tin de unghii...dar exista un inceput pentru toate si din moment ce ma pregatesc pentru plecarea la mare, m-am gandit sa va arat ce pun eu in bagaj (strict legat de cosmetice).

Ma gandesc ca nu e nevoie sa specific : costum de baie, slapi, palarie si ochelari de soare :))

Tocmai mi-am pregatit gentuta cu toate lucrusoarele necesare. (sincera sa fiu ma asteptam sa fie mai putine, dar m-am inselat).


Am invatat din anii trecuti, ca nu tot ceea ce iau eu la mine FOLOSESC. In trecut (cand aveam 16-17 ani) calatoream (oriunde) cu niste genti infernale...pe care abia putea sa le care tata 3etaje, cand plecam/veneam. Sa nu mai zic de socul de pe fata unor barbati care se ofereau sa ma ajute cu valiza pe scari la metrou sau in tren. ( eu le spuneam ca e grea dar ei...nu ma credeau)

Astfel, am incercat sa elimin tot ceea ce nu era necesar. (de exemplu am eliminat cele 2 tipuri de creme de maini, in favoarea unui singur lapte de corp). Asta cu eliminatul chestiilor care nu-mi folosesc...o sa incerc sa o fac si in ceea ce priveste hainele. (aici e o alta mare nebunie- niciodata n-am folosit mai mult de 1/2 din ceea am avut la mine).

Imi place totusi sa fiu sigura ca nu imi lipseste nimic. Nu-mi place sa ajung undeva ...si sa ma trezesc ca nu am un cardigan care sa-mi incalzeasca serile sau o pereche de pantaloni scurti pentru zilele calde.

O sa imi calculez foarte bine tot ceea ce pun in valiza.


Nu va inchipuiti ca plec la mare  si stau sa ma machiez. Eu nu sunt genul care sta la soare sa se bronzeze ci dimpotriva, majoritatea timpului mi-l petrec in apa. Imaginati-va cum ar fi sa fiu machiata si sa-mi curga totul de pe fata.

De aceea am luat doar CC Cream-ul meu de la Elmiplant(pe care-l ador) si rimelul de la Rimmel London. ( o sa le folosesc doar seara la plimbare- in niciun caz pe plaja)

Nu pot sa plec fara balsamul meu de buze pentru ca asta ar insemna moarte sigura pentru buzele mele. ( dupa ce ca sunt uscate constant...nu vreau sa le mai prajesc si eu) Balsamul l-am cumparat din Auchan, la nimereala, fara sa stiu nimic despre firma respectiva dar imi place, isi face treaba bine.

Crema de fata pentru hidratare de la Elmiplant este nelipsita din gentuta mea de voiaj. O folosesc zilnic asa ca nu m-as putea desparti de ea. (in plus, avem nevoie de hidratare suplimentara cand ne expunem la soare si la apa sarata)

Si ultimele dar nu cele din urma servetelele demachiante Iseree(le gasiti la Lidl). Eu folosesc dischete demachiante si apa micelara de la Nivea de obicei pentru a ma demachia dar pentru vacanta astea sunt mult mai comode.


De aceasta data, am ales un gel de dus de la Cien (Lidl) care miroase mirific.(a piersici sau caise) Pana acum nu l-am incercat dar o sa va spun despre el cand ma intorc.

Ca sa imi ocupe cat mai putin spatiu, am preferat sa iau un sampon micut de la Gerovital. Este a doua oara cand cumpar acest sampon regenerant. In ceea ce priveste proprietatile lui regenerante ma abtin momentan pentru ca l-am folosit 2 saptamani,(nu as putea sa dau un verdict) dar in ceea ce priveste mirosul si felul in care spala am o parere buna. Desi este facut din plante(brusture, coada calului, mesteacan, rosmarin si salvie) are un miros foarte placut.

Daca suntem la capitolul sampon, o sa iau cu mine si samponul uscat de la Balea(DM). Il iau pentru orice eventualitate (nu sunt dependenta de el, dar un mic "as in maneca" nu strica niciodata). Singurul lucru care-mi displace la acest sampon este ca lasa urme albe/gri pe par, iar eu fiind bruneta...sufar din cauza asta. (trebuie sa ma fac din nou blonda ca sa nu mai am nicio problema :)) )

Deodorantul Nivea- Invisible for black and white, nelipsit din geanta. am folosit atat spray-ul cat si roll-on-ul si desi nu-mi place ca roll-on-ul se usuca mai greu, spray-ul nu este deloc ''invisible" . Pentru mine, pana acum, deodorantele de la Nivea au fost cele mai bune.


Am ajuns la capitolul unghiute.

Nu pot sa plec fara dischetele demachiante si fara acetona. Nu vreau sa-mi sara sau sa mi se toceasca oja si sa stau cu ea asa. (daca exista un lucru pe care sa-l urasc extraordinar de mult, asta e: cand vad o femeie ca are oja sarita ssau tocita ma enervez atat de tare incat imi vine sa ma duc sa o bat).
Mi se pare unul din cele mai urate lucruri posibile.

Din moment ce o sa plec direct de la botez(va spuneam in postarea anterioara) o sa am o manichiura mai ..speciala sa-i spunem. ( Nu am ales inca modelul dar o sa fie ceva cu trandafiri...ca sa se potriveasca cu rochia). De aceea...imi iau TopCoat-ul 3D de la Farmec (ca sa mai dau un strat a doua zi) si baza fortifianta tot de la Farmec pentru cand o sa le sterg.

Daca as fi avut o manichiura simpla...as fi luat cu mine si oja respectiva pentru a face cateva retusuri.

Forfecuta de unghii si pila sunt nelipsite. Nu stiu niciodata ce "accidente" se pot intampla si nu vreau sa fiu nepregatita.

Am pus aici si penseta pentru ca este foarte utila. (sunt nebuna cu pensatul...asa ca, daca am vazut un fir care nu are ce cauta acolo...trebuie sa am arma necesara sa-l elimin).


Am preferat de aceasta data (pentru ca merg cu trenul nu cu masina personala) sa nu iau cu mine uscatorul de par si placa.

Astfel, am ales sa-mi iau buretele pentru coc, cateva elastice si niste clestisori. Prefer sa-mi petrec mai mult timp pe plaja alaturi de prietenii mei decat sa stau in fata oglinzii sa-mi intind parul sau mai stiu eu ce.

Oricum mi se pare inutil din moment ce se uda de fiecare data. In plus, sansele ca eu sa am palarie pe cap constant sunt mari, asa ca...lets say hello to bad hair day (every day of this vacation).

Ultimul dar nu cel din urma, parfumul. Dupa cum va spuneam si mai sus, o sa-l folosesc doar seara la plimbare. Am ales Givenchy- Play pentru aceasta vacanta pentru ca nu este nici foarte dulce nici prea fresh. E numai bun pentru mare. (din punctul meu de vedere)


Am lasat la urma cremele "de plaja" care dupa vedeti...nu sunt "ele" ci doar "ea". Nu ma omor atat de mult cu treaba asta : crema inainte de plaja, crema in timp sau crema dupa plaja.

Am luat lotiunea "Tan & Protect" de la Elmiplant cu SPF30 pe care o sa o folosesc pe tot corpul in timp ce stau la plaja. Ma bucura mult ca este "tan & protect" pentru ca eu NU MA BRONZEZ ci ma inrosesc ca un rac...dupa care revin la culoarea mea naturala, si anume: alb ca branza. Sper sa ma ajute si sa prind si eu putintica culoare.

Dupa aceea, am ales laptele meu de corp preferat, tot de la Elmiplant. Pe acesta o sa-l folosesc dupa dus pentru ca ma racoreste de fiecare data.

Fenistil gel- crema minune. Nu pot sa plec nicaieri fara ea. Este buna pentru muscaturile de insecte si arsurile solare. Sper sa nu fie nevoie sa o folosesc, dar e bine sa o am acolo.
Recomand aceasta crema tuturor cu mare incredere. Eu o folosesc de foarte multi ani in special cand merg la tara unde sunt bombardata de tantari.

In ceea ce priveste protectia solara, o sa iau cu mine si niste ulei de masline.(nu am folosit pana acum niciodata dar am inteles ca este foarte bun).


Cam astea sunt produsele cosmetice cu care o sa plec la mare. Sper sa nu fi exagerat dar nici sa fi luat prea putine :)).

Stiti ce am observat facand postarea de astazi? Ca am foarte multe produse de la Elmiplant. (cred ca involuntar s-au adunat)
Ideea este ca sunt multumita de fiecare in parte. (o sa vad ce face lotiunea "tan & protect" , sper sa nu ma dezamageasca.

Cam atat pentru astazi dragelor.
Sa ne bucuram de soare si de mare (pentru cele care sunteti sau o sa mergeti)

Sper din suflet sa pot face postarea cu litera "O" si sa o postez. (incerc astazi sa vad cat timp am)

8 comments:

  1. ;)) cam sunt ceva. o sa fac si eu o postare de genul saptamana viitoare, cand fac bagajele. plec pentru 3 zile, dar eu cred ca o sa iau destul de putine lucruri cu mine. asta cred eu...cand oi incepe sa pun in valiza... :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Daaa...pai asta am zis si eu, dar cand am inceput sa le adun uite cate sunt :))

      Iti tin pumnii sa reusesti sa iei putine cu tine.

      Delete
  2. Trebuie să fac și eu o astfel de postare!
    CC Cream-ul Elmiplant sigur o să fie în bagaj, la fel și baza cu top coat-ul Farmec. :D
    Pupici!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abia astept sa o citesc.
      Sunt curioasa cat de diferite sunt gentile "de mare" la fiecare persoana.
      Sigur sunt lucruri care se suprapun si dimpotriva care nu.

      Te pup :*

      Delete
  3. Ai cam strans ceva bagaj,draga mea :))))),mai subtire.....cat mai putine sa nu cari degeaba :))))))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vaiiii! Stiu ...dar nu am la ce sa renunt de aici :O

      Din pacate...trebuie sa car :))

      Delete
  4. Multumim frumos, sa ai un concediu frumos! :)

    ReplyDelete